TRAINING & OPLEIDING

Gelieerd aan de VVD is De Haya van Somerenstichting. Deze stichting biedt trainingen voor beginnende en ervaren VVD'ers. Van de geschiedenis van het Liberalisme tot en met de persoonlijke vaardigheden die elke politicus nodig heeft. Velen ervaren het als leuk én nuttig om samen met partijgenoten te discussiëren en te verdiepen in politieke thema’s en vaardigheden. De Haya van Somerenstichting organiseert vele trainingen landelijk, die vind u hier:http://opleidingen.vvd.nl/

De afdgelopen jaren hebben al heel wat VVD-leden uit de regio Gooi & Vechtstreek meegedaan aan opleidingen en trainingen. Het komt inmiddels voor dat er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen. Het niveau van de cursussen is onveranderd hoog en de evaluatie van de cursisten positief. De trainingen geven niet alleen de handvatten om liberale politiek te bedrijven, maar zijn vooral ook een mogelijkheid om het eigen netwerk te vergroten en de onderlinge banden te smeden.

KALENDER 2014

Ook in 2014 hebben we een goed programma weten samen te stellen. Het programma, rekening houdend met de gemeenteraadsverkiezingen, valt uiteen in Politieke Vertegenwoordiging, Politieke Orientatie en Professionele Vaardigheden. Met name de eerste component krijgt komend jaar volop de aandacht. Hieronder het voorlopige programma.

POLITIEKE VERTEGENWOORDIGING

11 Januari:                    Basistraining Gemeentefinanciën
25 Januari                     Verdiepingstraining Gemeentefinanciën
15 Februari                    Gemeenteraadsimulatiespel